Što su drveni paneli?

Što su drveni paneli?

Što su drveni paneli?

Akustične drvene ploče lijep su i moderan način za dodavanje zanimljivosti i teksture vašem domu. Ove jedinstvene zidne ploče izrađene su kombiniranjem slojeva drvenog furnira. Ploče se mogu postaviti okomito ili vodoravno kako bi se stvorila atraktivna žarišna točka u svakoj prostoriji. Također su lagani i lako se režu, što ih čini jednostavnim za postavljanje bez pomoći stručnjaka. Drvene ploče dostupne su u širokoj paleti boja drva, tako da možete odabrati upravo ono što želite za svoj dom. Možete birati između različitih veličina panela, što vam daje obilje mogućnosti za vaš projekt. Nakon što postavite drvene ploče, pitat ćete se zašto to niste učinili ranije!

Drveni paneli - gdje ih pričvrstiti?

Akustične drvene ploče izvrsno su rješenje za interijer svake prostorije u vašem domu. Možete ih koristiti u svim prostorijama svog doma – od kuhinje do kupaonice ili spavaće sobe. Zidne letvice su neobična i moderna alternativa tapetama. Ovaj proizvod je idealan za uređenje kuhinje, hodnika, a može se koristiti i za izradu zida u dnevnoj sobi. Zidne ploče mogu se jednostavno postaviti na gotovo sve površine - gipsane ploče ili zidane zidove. Potrebno je samo paziti da ispod površine odabranog materijala nema vlage jer će to izazvati pojavu plijesni i oštetiti akustične drvene ploče.

Zidni paneli za dnevnu sobu - Ako imate veliku dnevnu sobu, svakako razmislite o postavljanju zidnih panela. Oni će stvoriti zapanjujuću središnju točku u vašoj dnevnoj sobi i dodati joj karakter i osobnost. Najbolje ih je koristiti kao alternativu tradicionalnim slikama ili fotografijama. Također se mogu koristiti kao pregrade između različitih dijelova dnevnog boravka, poput blagovaonice ili TV prostora.

Paneli u kuhinji - Kuhinja je jedna od prostorija u koju možete lako postaviti drvene panele, jer su izrađene od izdržljivih materijala. To znači da ne morate brinuti o zamjeni ploča svakih nekoliko godina kao što to radite s drugim vrstama. Akustične drvene ploče od prirodnog hrasta upotpunit će cjelokupni stil, dodati eleganciju i toplinu te stvoriti ugodnu atmosferu.

Kako pričvrstiti drvene panele na zid?

 

Postavljanje zidnih panela vrlo je jednostavan postupak koji svatko može učiniti sam. Postupak instalacije je jednostavan ako slijedite određena pravila i smjernice. Kako instalirati akustične drvene ploče korak po korak?

  • Prije početka montaže provjerite da površina na koju želite postaviti panele nije oštećena vlagom ili vodom. Ako na površini ima vlage, uklonite je prije početka postavljanja.
  • Izmjerite gdje svaki element treba postaviti - tako će izgledati simetrično.
  • Za sastavljanje zidne lamele trebat će vam sljedeći alat: libela, ljepilo za montažu i pila za drvo.
  • Nanesite montažno ljepilo na prvu traku koja treba biti postavljena okomito. Imajte na umu da mjesto na kojem počinjete utječe na krajnji rezultat.
  • Označite mjesto sljedeće letve s prethodno izrezanim krajevima ili postavite završne letve između letvica kako biste pokrili neravnine na zidu i postigli savršen razmak između ploča.
Natrag na blog